Vormvaste contactlenzen (harde contactlenzen)Vormvaste contactlenzen (harde contactlenzen) bij Sluis Optiek en Optometrie

De vormvaste of harde contactlenzen zijn een goede optie als u contactlenzen wilt dragen. De meeste mensen hebben toch een negatief beeld bij een harde contactlens vanwege de naam. Maar juist de harde contactlens is een van de veiligste manieren om contactlenzen te dragen en brengt vele voordelen met zich mee.

  • De harde contactlens is het minst gevoelig voor complicaties en hygienischer dan een zachte contactlens;
  • Een op maat gemaakte lens zoals u een maat pak zou aan laten meten;
  • Een zuivere gezichtsscherpte en kan zeer goed cilinders corrigeren;
  • Ook met moeilijkere correcties waar zachte contactlenzen stoppen kan een harde contactlens uitkomst bieden;

De vormvaste of harde contactlenzen waren de eerste contactlenzen die er bestonden. In 1508 begon het idee al van de vormvaste contactlenzen door Leonardo da Vinci. Pas in 1935 was er een nieuw materiaal ontwikkeld, genaamd perspex. Dit materiaal was niet zuurstofdoorlaatbaar waardoor het comfort en veilig contactlenzen dragen niet aanwezig was.
Tegenwoordig worden de vormvaste contactlenzen gemaakt van moderne en hoogzuurstofdoorlaatbare materialen. Dit is gezonder voor het oog en het comfort van vormvaste contactlenzen dragen ging omhoog.

Bij Sluis Optiek & Optometrie meten we met moderne apparatuur uw ogen en maken we een topografische foto van de vorm van uw hoornvlies. Met deze gegevens kunnen we dan een goede op maat gemaakte contactlens aan u leveren.

Wilt u meer informatie over vormvaste contactlenzen of wilt u ze graag eens proberen?